27 nyutdannede klare for å utvikle smarte løsninger for politiet
Tre kommer rett fra hverdagen som student og den fjerde har ett år med erfaring bak seg. Nå spretter de alle opp om morgenen for å ta fatt på oppgavene som venter dem som frontend- og backend-utviklere hos oss i Politiets IT-enhet.
Aurora Alveberg, Michal Panasewicz, Thomas Arinesalingam og Ingrid Rismyhr er fire av de av totalt 27 nyutdannede utviklerne som så langt er ansatt etter at vi la ut stillingene etter sommerferien.
Disse fire startet 1. november 2022, har fått hver sin fadder og er plassert i ulike team som jobber med finans, politiattest og innbyggerinformasjon. De sier at det er godt å kjenne på at de ikke er redde for å stille de dumme spørsmålene man ofte har som ny på en arbeidsplass.
– Vi har helt fra starten følt oss velkomne og inkludert. Det er godt å vite at ingen spørsmål er dumme å stille. Når du er ny, må du ofte spørre om ting som er en selvfølge for andre kollegaer. Da er det godt å vite at de i teamet har sagt at vi bare må spørre igjen og igjen, sier Aurora Alveberg.
– Det er et enormt løft og veldig stas at vi til nå har ansatt 27 stykker i vårt utviklingsmiljø. Vi ruster oss for å ta dem alle godt imot og for å ta godt vare på disse unge talentene, sier leder for Utvikling i Politiets IT-enhet, Marianne Tallaksen.
Trenger ikke slumre
Ingen av de nyutdannede synes det har vært tungt å stå opp om morgenen etter at arbeidslivet innhentet dem.
– Vi har til nå hatt varierte arbeidsoppgaver, og jeg har fått prøve meg på frontend, backend, deployment og mye annet, sier Michal.
Thomas påpeker at han i arbeidshverdagen har frihet til å utforske nye ting og problemstillinger.
– Her får jeg utfordre og komme med nye ideer og innspill.
– Det er veldig positivt at det er mye kompetansedeling her i Politiets IT-enhet. I tillegg legges det rette for egen kompetanseutvikling, noe jeg setter pris på, legger Ingrid til.
Før de startet i jobbene sine, hadde de hørt en del om endringene som skjer i Politiets IT-enhet på veien mot å bli et digitalt politi.
– Det er veldig spennende å kunne være med på den digitale transformasjonen som nå skjer. Det vi jobber med har en mening, og jeg ønsker å bidra til å gjøre samfunnet litt tryggere, sier Michal mens de andre nikker anerkjennende.
– Som nyutdannet har vi mange muligheter til å utvikle oss internt. Ikke minst er det vi jobber med veldig unikt, og mye av det vi som utviklere kan gjøre her kan vi ikke gjøre noe andre steder, understreker Thomas.
Før Ingrid startet hadde hun hørt om Politiets IT-enhet gjennom folk hun kjenner.
– Jeg har hørt veldig mye positivt om denne arbeidsplassen. Jeg kjenner flere som har vært her som konsulenter, som også kunne tenke seg å være her fast. Jeg har en i familien som er politi, og han fortalte meg at det er mye kult å være med på i Politiets IT-enhet, sier Ingrid.
Har med seg mye i sekken
Aurora har tatt en bachelor i informasjonsvitenskap ved Universitet i Bergen. Michal har utdanningen fra NTNU Trondheim hvor han tok bachelor i ingeniørfag (data), mens Thomas gikk programmering på NTNU Gjøvik. Ingrid har en master i Business Analytics fra BI. De tar alle sammen med seg fersk kunnskap inn i teamene.
– De bringer med seg kunnskap, kraft og nye perspektiver til teamene våre. Også gir de oss muligheten til å løfte oss i rollen som gode mentorer, sier leder for Utvikling, Marianne.
– Vi kommer inn med mye ny og oppdatert kunnskap, men det er godt å ha erfarne i teamet som kan vise oss veien i det ukjente terrenget som arbeidslivet er, avslutter Aurora.