Hendelsen skjedde i et privat hjem i Setesdal i 19.30-tiden. Tjenestepersonen ble ikke fysisk skadd av kniven fordi den traff stikkvesten som vedkommende hadde på seg.

– Politiet rykket ut i forbindelse med et ordensoppdrag i et privat hjem. Da patruljen kom fram ble de møtt av en mindreårig og andre familiemedlemmer. Den mindreårige gikk til angrep på patruljen og stakk en kniv i stikkvesten til den ene polititjenestepersonen. Patruljen fikk etter hvert kontroll og den mindreårige ble pågrepet. Polititjenestepersonene som var til stede under hendelsen er ivaretatt, sier politistasjonssjef Kim Asbjørn Haugen ved Setesdal politistasjonsdistrikt.

Fremstilles for varetektsfengsling
– Av personvernhensyn kan jeg ikke si noe om kjønn og alder på de involverte, verken den siktede eller tjenestepersonene. Av samme grunn kan jeg heller ikke si noe mer knyttet til den siktede eller nøyaktig hvor hendelsen inntraff. Vedkommende er siktet for brudd på straffelovens §275 jfr. §16 og blir fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag, sier politiadvokat Maren Sundberg Fidjeland i Agder politidistrikt.

Agder politidistrikt vil anmode Sør-Vest politidistrikt om å etterforske saken videre.

 

Media:
Det er Sør-Vest politidistrikt som vil etterforske saken. Siktede blir fremstilt for fengsling i Agder tingrett fredag ettermiddag. Spørsmål knyttet til denne saken sendes skriftlig til Stab for kommunikasjon i Agder politidistrikt via epost: agder.kommunikasjon@politiet.no. Det er dessverre ikke mulighet for tv/radio-intervju.