Videre er domfelte dømt til å tåle inndragning av om lag 17 mill. kr. samt dømt til å betale saksomkostnader til det offentlige på 150 000 kr.

Retten har funnet at domfelte har fått utbetalt minst kr 16 969 000 i tiltaleperioden som han ikke var berettiget til, hvorav til sammen kr 6 165 414 omfattes av grovt bedrageri, og til sammen kr 10 803 586 omfattes av grov økonomisk utroskap.

Bakgrunnen for utbetalingene var at domfelte fikk utbetalt betydelige udokumenterte reiseforskudd over flere år til sin privatkonto.

Retten uttaler følgende:

"Tiltaltes handlingsmønster er klart skjerpende. Han har misbrukt den tillitten han har hatt og bevisst ført sine nærmeste ansatte, styret, kunder, bankforbindelser, og revisor bak lyset i en lang periode. Dette har han gjort ved å gi falske forklaringer på bruken av pengene, samt at han hele tiden har oppgitt at han skal og kan fremlegge dokumentasjon for det utestående. 

Videre har han forsøkt å dekke over realiteten bak hva pengene har vært brukt til ved å fremlegge forfalsket dokumentasjon og fiktiv korrespondanse. De straffbare handlingene er begått med bevissthet om den skade det utgjør for selskapet."

- Denne saken viser viktigheten av en omfattende og inngående bobehandling og anmeldelse fra konkursboet for å avdekke alvorlig konkurskriminalitet, sier påtaleleder Ole-Jacob Schelver ved seksjon for finans og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt.

Dommen er ikke rettskraftig.

Kontaktperson: 

Ole-Jacob Schelver, påtaleleder ved seksjon for finans og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt, e-post:  Ole-Jacob.Schelver@politiet.no  

  • Påtale
  • Økonomisk kriminalitet