Øst politidistrikt har siden skytehendelsen drevet en omfattende og komplisert etterforskning. Vi har siktet og fått utlevert fire personer fra Sverige. Tre av disse er svenske statsborgere. Den fjerde er syrisk statsborger bosatt i Sverige.  Alle fire er siktet for å ha en rolle i saken. Tre av disse er varetektsfengslet - en er løslatt.

For kort tid siden ble en femte person pågrepet og siktet. Han blir utlevert til Norge denne uken. Denne personen er også svensk statsborger. Han er godt kjent for svensk politi, og er knyttet til et etablert kriminelt nettverk i Sverige. Han vil bli begjært varetektsfengslet.

Nå utsteder vi også en internasjonal etterlysning på en sjette person. Denne mannen er en 34 år gammel tyrkisk og svensk statsborger, som nå oppholder seg i Tyrkia. Han er godt kjent for svensk politi.

- Vi kan ikke akseptere at tunge kriminelle begår alvorlig kriminalitet i våre nabolag. Lokalbefolkningen skal være trygge i Øst politidistrikt. Derfor fokuserer vi tungt inn i etterforskningen av denne typen saker, for å sørge for at de som står bak dette blir tatt og straffet, sier Thomas Stærk - politiinspektør og leder for Felles enhet for etterforskning, forebygging og etterretning i Øst politidistrikt.

----------------------------------------------------

Priv til red:

For praktiske spørsmål, ta kontakt med pressevakt på tlf. 488 66 885 (bemannet hverdager kl. 09.00-15.00).