– Det er ingen tvil om at dette er levninger fra et menneske. I tillegg til levningene er det gjort funn av noe klær og sko. Det er mye som tyder på at levningene har ligget i innsjøen i lengre tid, sier politiadvokat Hildegunn Tronsli i Innlandet politidistrikt.

Som opplyst tidligere i dag, vil levningene bli kjørt til rettsmedisinsk institutt, slik at arbeidet med identifisering kan starte. Politiet regner med at dette vil ta flere uker.

Politiet har ingen ytterligere kommentarer til funnet.

 

Pressemelding publisert onsdag formiddag klokka 10.30: 

Politiet i Innlandet ble varslet om funnet i 19.50-tida tirsdag kveld.

– Funnet ble gjort av forskere som brukte undervannsdrone, og de varslet politiet om at de trodde de hadde funnet levninger av et menneske. Politiet har vært på stedet og sett video, og vi er enige med forskerne om at det ser ut som levninger av et menneske, sier politiadvokat Hildegunn Tronsli i Innlandet politidistrikt.

I 11-tida onsdag vil dykkere fra Gjøvik brannvesen, i samarbeid med kriminalteknikere fra politiet, hente opp levningene som ligger på om lag 25 meters dybde.

Levningene vil så bli kjørt til rettsmedisinsk institutt for undersøkelser. ID-gruppa til Kripos er varslet.

Grunnet forfatningen levningene er i, må det forventes at det tar flere uker å få svar på disse undersøkelsene.

– Funnet vil bli undersøkt opp mot eventuelle savnet-saker. Vi kan per nå ikke knyttet funnet til en konkret sak. Hvor lenge levningene har ligget i vannet, kan vi på nåværende tidspunkt ikke si noe om, sier Tronsli.