Mistankegrunnlaget er styrket når det gjelder siktelsen på drapsforsøket og grov kroppsskade. Hvorvidt handlingen er motivert av de fornærmedes legning er fortsatt en del av etterforskningen.

Begge de to siktede som ble fremstilt for varetekt forrige uke, ble fengslet i to uker på bakgrunn av bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

Saken etterforskes fortsatt med høy prioritet.

Politiet ønsker fremdeles tips/opplysninger i saken. https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/  

Oppdatering onsdag 7. august kl. 11:44:

Utvidet siktelse til forsøk drap og hatkriminalitet

Politiet har i dag utvidet siktelsen i forbindelse med knivstikking på Tjuvholmen i Oslo, til å gjelde forsøk på drap og hatkriminalitet. Utvidelsen er gjort på bakgrunn av opplysninger som har kommet frem i saken, herunder dokumentasjon om skadene og forklaringer i saken. Den gjelder alle de fire siktede i saken.

Først publisert mandag 5. august:

Knivstikking på Tjuvholmen natt til 3. august 

Det er to fornærmede i saken fra Tjuvholmen natt til 3. august. Den ene personen ble knivstukket og den andre ble utsatt for vold. De fornærmede er menn i tjueårsalderen.

De er fortsatt på sykehus, men tilstanden er stabil. 

De fire siktede i saken er under 18 år. Siktelsen gjelder grov kroppsskade.To av de siktede er varetektsfengslet mens de to andre ivaretas av barnevernet.

Politiet ser per nå ingen forbindelse mellom de siktede og de fornærmede i saken.

Politiet jobber videre i etterforskningen med gjennomgang av tekniske beslag, vitneavhør, gjennomgang av videoovervåkning mm.

- Dette er en svært alvorlig sak og politiet etterforsker saken med høy prioritet, sier politiadvokat Marie Steen Habberstad.

Tema for etterforskningen vil også være hvorvidt handlingen har vært motivert av de fornærmedes sin legning.

De siktede i saken er siktet og mistenkt for flere handlinger i Oslo den siste tiden, blant annet for ranet av en 15-åring i Oslo sentrum ved Palèet tirsdag den 30. juli.

Flere av de siktede er ilagt oppholdsforbud i Oslo sentrum. Handlingen fant sted innenfor forbudssonen. En av de siktede i saken har brutt forbudet tidligere denne uken og er ilagt en reaksjon for dette.

Sigurd Ihlen er bistandsadvokat for de fornærmede.

Navn på forsvarere for de siktede:

    • Eva Barrow
    • Thomas Øiseth
    • Øystein Storrvik
    • Kai Roger Vaag

Ønsker tips

Politiet ønsker tips hvis noen har sett noe fra voldshendelsen på Tjuvholmen i nærheten av Bølgen og Moi i tidsrommet 23:30 og 01:00 natt til 3. august 2024. https://tips.politiet.no/web/