Det er gjort mange avhør av vitner, det er foretatt krimtekniske undersøkelser og det er sendt prøver fra åsteder til Kripos for å avdekke brannårsak. Likevel står politiet foreløpig uten noen mistenkte eller annen forklaring på brannene.

-      Vi har fått inn mange tips i saken og folk skal vite at tipsene blir ettergått. Men, vi trenger mer hjelp av folk som har vært i områdene rundt brannene i tidsrommet det brant og som ennå ikke har vært i kontakt med politiet, sier Åge Andersen ved politiet på Hitra og Frøya.
 

Politiet ønsker tips/informasjon fra de som hittil ikke har vært i kontakt med politiet om følgende:

  •           En båt som er observert ved holmen som heter Rausida den 9. juli ca. kl. 22:00 (se kart for posisjoner). Det er snakk om en sort skjærgårdsjeep-lignende båt, med røde eller oransje striper. Det er også en observasjon av båt med samme beskrivelse ved Svenskøyavløysa ca. 21:15. Politiet ønsker at de som var i båten melder seg, da disse kan være viktige vitner. Det er ønskelig at andre som kan ha observasjoner av båten rundt dette tidspunktet tar kontakt.

  •      Om noen har sett eller hørt noe som kan kobles til tidspunktet rundt brannene på Sørdyrøy i perioden 14. – 19. juli bes de om å kontakte politiet. Om noen lurer på om informasjonen er relevant eller ikke, så ta kontakt likevel, så kan politiet vurdere dette. Dersom noen har foto eller video fra områdene i aktuelle tidsrom så er dette også av interesse for politiet.

Oversikt over brannene med riktig sted og tidspunkt:

9. juli - ca. kl.22: Brann på den ubebodde holmen Svenskøyavløysa

9. juli - ca. kl.22: Brann på en nærliggende ubebodd holme Rausida

14. juli – kl. 21:50: Brann i en redskapsbod ved Dyrøyveien på Sørdyrøy

16. juli – kl. 01:00: Kraftig brann i en garasje Dyrøyveien på Sørdyrøy

18. juli - Funn av ulmebrann i en fritidsbolig på Sørdyrøy

18. juli - Funn av tilløp til brann i Dyrøy grendehus på Sørdyrøy.

19. juli – kl. 23:45: Brann i telestolpe i nærhet av Dyrøy grendehus på Sørdyrøy.

Politiet kan kontaktes på telefon 73 48 94 00 (kl.08-15:30) eller mer anonymt via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag

-      Innbyggerne skal vite at saken er høyt prioritert av politiet og det er mange som bidrar inn i etterforskningen, både fra Hitra, Heimdal, Orkanger og Trondheim. Vi håper å komme til bunns i hva som har skjedd, sier Åge Andersen ved politiet på Hitra og Frøya.

-      Om det er noen som har tent på en eller flere av brannene, oppfordrer politiet den eller de til å melde seg for politiet. Vi anser en oppklaring av sakene for svært viktig for beboernes trygghetsfølelse, sier Åge Andersen ved politiet på Hitra og Frøya.


For media:
Se vedlagt kart over hvor båten er observert og hvor de ulike brannene har vært med dato og tidspunkt.

Ved spørsmål kan Åge Andersen kontaktes på telefon 477 97 417 fredag 9. august frem til kl.14:00.

Med vennlig hilsen,
Politiet i Trøndelag

Kart med de båtobservasjonene nederst og de fem brannene på Sørdyrøya øverst
Kart med de båtobservasjonene nederst og de fem brannene på Sørdyrøya øverst