Mannen er siktet for brudd på straffeloven § 311 og er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker er med full isolasjon.

Siktede er idrettsleder i en idrettsklubb i Agder, og bosatt i Agder. Han ble pågrepet fredag 16. august og fengslet lørdag 17. august.

- Politiet startet etterforskning etter en bekymringsmelding til politiet søndag 11. august. Det er mistanke om flere fornærmede barn, herunder barn han har kommet i kontakt med som idrettsleder. Den videre etterforskningen har til hensikt å avdekke hvem som er involvert, karakteren av kontakt og om det foreligger straffbare forhold, sier påtaleansvarlig i saken, politiinspektør Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

Tirsdag ettermiddag avholdt politiet et informasjonsmøte med representanter fra idrettsklubben og kommunen. De inviterte til møtet var foreldre og foresatte til barn i idrettsklubben som har deltatt på aktiviteter knyttet til den siktede.

- Bakgrunnen for dette møtet var for å informere berørte i idrettsklubben om politiets etterforskning og at det nå er viktig for politiet å få opplyst saken best mulig. Her kan foreldre og foresatte ha barn som sitter på viktig informasjon, og det er viktig for politiet å få denne informasjonen. Vi ønsker at personer som mener de kan sitte på informasjon i saken, tar kontakt med politiet. Dette formidlet vi på informasjonsmøtet, sier Thorsen. 

Politiet har forståelse for at det er et stort informasjonsbehov i lokalsamfunnet, men kan på nåværende tidspunkt ikke gå inn i detaljer i saken. 

- Politiet ser alvorlig på saken og har stor forståelse for at det nå er et stort informasjonsbehov i lokalsamfunnet. Formålet med etterforskningen er å innhente alle opplysninger som er egnet til å avkrefte eller bekrefte mistanken mot siktede. Nå skal vi gjennomføre avhør og undersøkelser i saken, deriblant tekniske undersøkelser. Det er av personvernhensyn og hensyn til etterforskningen at politiet ikke ønsker å gå inn i konkrete saksopplysninger på nåværende tidspunkt, sier Thorsen. 

Media: 

Politiinspektør Ingrid Thorsen vil være tilgjengelig på telefon etter informasjonsmøtet. Hun kan nås på telefonnummer 404 42 240 (ikke sms) frem til klokken 21.00. For andre spørsmål kan pressevakt i Agder politidistrikt kontaktes på telefon 488 95 807 (ikke sms).