En full teknisk gjennomgang har blitt utført av et eksternt kontrollforetak, Synfaring AS, etter at politiet oppdaget tekniske problemer med båten i Vest, som leverandøren ikke kunne finne tilfredsstillende løsninger på.

– Det er pekt på foreløpige funn som handler om konstruksjon og utrustning av båtene. Dette må vi blant annet se i sammenheng med forskriftskrav, og inntil vi får gått gjennom funnene med Marell Boats AB og Synfaring, kan vi ikke gå ut med ytterligere detaljer, sier Truls Nygaard Djupvik, seksjonsleder for transportmidler i Politiets Fellestjenester (PFT).

PFT vil nå gå nøye gjennom de foreløpige funnene sammen med Marell Boats AB og Synfaring AS.

– Sikkerheten til mannskapene og forsvarlig drift til sjøs kommer i første rekke, og inntil vi får sett nøyere på hva denne gjennomgangen har avdekket var det nødvendig å midlertidig ta båtene ut av tjeneste. Det er uheldig, vi hadde håpet å styrke beredskapen vår til sjøs med disse båtene og nå er denne styrkingen satt på vent. Vi ser nå på hvor fort vi klarer å rydde opp og om vi eventuelt må gå inn med kompenserende tiltak, sier leder for politioperativ seksjon i Politidirektoratet, Torgeir Haugen.

Når rapporten fra det eksterne kontrollforetaket er sluttført og leverandøren har fått mulighet til å svare på avvikene, vil politiet gjøre en vurdering av videre drift av båtene av typen Marell M12.

---

Kontaktinformasjon for media: Politiets fellestjenesters pressekontakt