Det er planlagt flere avhør, og politiet er i dialog med forsvarer om dette.

Politiet var kjent med at siktede skulle reise til Italia. Det var og er ikke planlagt nye avhør i perioden han er bortreist. 

Siktelsen er foreløpig den samme, men ble forrige uke utvidet til også å omfatte trusler på bakgrunn av en telefonsamtale mellom fornærmede og Høiby søndag 4. august. Han er fortsatt ikke siktet i de øvrige sakene.

Politiet har gjennomført avhør av Snekkestad og Haukland, som begge har valgt å forklare seg for politiet. I denne forbindelse ønsker vi å understreke at det i saker som omhandler vold i nære relasjoner, ofte er nødvendig å belyse hendelser som har gått over tid. Det er derfor ikke uvanlig at avhør gjennomføres over flere dager.

Vi vil presisere at det anmeldte forholdet som gjelder brukstyveri av scooter, etterforskes som ulovlig besittelse av løsøre. Bakgrunnen er at siktede i henhold til avtale med fornærmede, tok sykkelen for å reparere den (august 2023), men har, etter gjentatte henvendelser, ikke levert den tilbake.

Vi har fått svar på blodprøvene som er tatt av Høiby, og vil forelegge dette for ham.

Det er fremsatt alvorlige anklager i saken. Det er nødvendig for politiet å bruke tid på å etterforske flere hendelser, som skal ha skjedd over tid.

Politiet ønsker ro rundt etterforskningen, men vil informere offentligheten når det er noe nytt å gå ut med.

Henriette Taxt Røstadli, politiinspektør
Oslo politidistrikt

Tidligere pressemeldinger: 

Oppdatering i etterforskningen av Marius Borg Høiby - Politiet.no