– Politiet i Agder avhørte i går, torsdag, mannen som er siktet for brudd på straffelovens §298 under Arendalsuka i august. Siktede fortalte der sin versjon av saken, svarte på spørsmål fra politiet og han har erkjent straffskyld for det han er siktet for knyttet til Arendalsuka, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.  

Avhøret varte i fire timer. Siktede samarbeider med politiet og det kan bli aktuelt med flere avhør av ham.

– Politiet har gjort beslag i saken. Omfanget av materialet gjør at det vil ta noe tid før vi har den fulle oversikten over dette. Kartleggingen vil også avdekke om det eventuelt finnes andre lovbrudd i det beslaglagte materialet enn det som gjelder hendelsen i Arendal, sier Søfteland. 

I tillegg til de tekniske undersøkelsene, vil politiet i den videre etterforskningen avhøre fornærmede. Det er per i dag tre fornærmede i saken. 

– Siktelsen er uendret. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen og kan derfor ikke utelukke at den kan bli endret.  Av hensyn til politiets taushetsplikt og den pågående etterforskningen, samt personvernhensyn, kan vi ikke gå ut med detaljer knyttet til saken, sier Søfteland.