Politiets dag arrangeres i år på Karmøy.

Politiets dag var i en årrekke et svært populært arrangement, der publikum hadde anledning til å møte politiet og få et innblikk i en del av oppgavene vi har ansvar for. Grunnet pandemien har ikke dagen vært arrangert siden 2019, men nå gjeninnføres tiltaket. Karmøy politistasjon var vertskap i 2018, og er nå klare til å ta imot innbyggerne på nytt.

- Det ble en veldig fin dag sist, og vi ser nå frem til å på nytt møte de vi er her for til blant annet uformell prat. Erfaringen fra 2018 viser at dette er noe både store og små setter pris på, sier politistasjonssjef Frode Klausen.

Flere høydepunkt

Blant innslagene på årets program står blant annet hundeoppvisning, og i år deltar hundene Falk og Rocky. Begge var sentrale i tv-serien "Politihundene", der de ble fulgt på oppdrag sammen med sine hundeførere. Fingeravtrykk, kjøretur i politibil, utstilling av flere av politiets kjøretøy og utdeling av boller og juice til de yngste er også obligatorisk. I tillegg blir det anledning til å få informasjon om politiets tjenestetilbud.

- Det er alltid spennende å se hvor mange som kommer, men vi vet jo at dette er et populært tiltak. Vi skal gjøre vårt beste for å gi de besøkende en kjekk opplevelse, sier Frode Klausen.

Politiets dag på Karmøy starter klokken 12.00 og varer i to timer. Arrangementet avholdes på parkeringsplassen og i området rundt politistasjonen i Kopparen senter.

Egersund politistasjon arrangerer Politiets dag 26. april neste år.