- Det er opplysninger som er kommet fram under politiets etterforskning som nå fører til at siktelsen utvides. Det er flere barn som har status som fornærmet i saken, herunder barn som siktede har kommet i kontakt med som idrettsleder. Hvor mange barn som er fornærmet samlet eller enkeltvis i siktelsen ønsker jeg ikke å si noe mer konkret om nå, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

Siktede har inntil nylig vært idrettsleder i en idrettsklubb i Agder, og bosatt i Agder. Han ble pågrepet fredag 16. august og fengslet lørdag 17. august, siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av flere barn. Onsdag 11. september begjærte Agder politidistrikt mannen varetektsfengslet i ytterligere åtte uker med brev- og besøksforbud og mediaforbud, hvorav 4 uker i full isolasjon. 

- I vår begjæring til retten har vi signalisert at politiet vil begjære fortsatt varetekt av siktede frem til saken mot han er endelig avgjort, sier Thorsen.

Foreldrene til barna som per nå har status som fornærmet i saken er informert. 

- Siktelsen er utformet på grunnlag av status i etterforskningen per i dag. Vi kan ikke utelukke at det kan være andre fornærmede i saken. Det er mye informasjon og materiale som skal gjennomgås. Det arbeides fortsatt med å innhente relevant informasjon og det er mange personer vi må snakke med videre. Det gjelder også siktede. Saken er gitt særlig prioritet i politidistriktet, sier Thorsen.

Onsdag ettermiddag avholdt politiet et nytt informasjonsmøte med foresatte til barn i idrettsklubben som har deltatt på aktiviteter knyttet til den siktede. Tilstede var også representanter fra idrettsklubben og kommunen.

- Ettersom siktelsen er endret og saken nå har fått en enda mer alvorlig karakter, var det viktig for politiet å gi foresatte informasjon om dette først. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende sak for mange. I tillegg til at berørte foresatte fikk mulighet til å stille spørsmål, gjentok politiet at vi fortsatt ønsker informasjon fra foresatte og barn som kan belyse saken. Vi anmoder personer som mener de kan sitte på informasjon i saken, om å ta kontakt med politiet, sier Thorsen.

På informasjonsmøtet gjentok hun at politiet har forståelse for at det er et stort informasjonsbehov, men at politiet på nåværende tidspunkt ikke kan gå inn i detaljer i saken.

- Etterforskningen gjelder en alvorlig siktelse som i tillegg til siktede, berører flere barn og deres foresatte og det er viktig at dette arbeidet gjøres på en måte som ivaretar hensynet til sakens opplysning og alle involverte parter. Hensynet til etterforskningen, samt hensynet til barnets beste og personvernet i den fasen vi er i nå, gir begrensninger for den informasjonen vi kan gi, sier Thorsen.

 

Media

Politiadvokat Ingrid Thorsen kan nås på telefonnummer 404 42 240 (ikke sms) frem til klokken 20.30. For andre spørsmål kan pressevakt i Agder politidistrikt kontaktes på telefon 488 95 807 (ikke sms).