Reinpolitiet etterforsker flere tilfeller av tjuvslakt i området Eiby, Gievdneguika og Heammonjavvi.  Til sammen er det gjort funn av 20 reinskinn i områdene:  Gievdneguoika, 5.september Funn: 9 reinskinn, 3 hoder.  Eiby,  24. september Funn: 2 reinskinn.  Heammojavvi 5. oktober Funn: 9 reinskinn, 2 hoder, 3 kjever, flere plastposer som har inneholdt innvoller.  Politiet har opprettet saker og etterforsker tjuvslaktingen. Det er snakk om forholdsvis store verdier, og  mistenker at kjøttet selges svart. Hvorvidt det er noen sammenheng mellom sakene er det for tidlig å si noe om, men det er en av flere hypoteser, opplyser leder for reinpolitiet Inger Anita Øvregård.  -Vi etterlyser vitner som har vært i de aktuelle  i tidsrommet mellom 22.august og frem til nå. Informasjon av interesse er kjøp og salg av reinkjøtt på det private markedet og bevegelser i de aktuelle området, spesielt med tanke på varebiler, ATV'er, hengere. Området rundt brua i Gievdneguoika og brua i Heammonjavvi er spesielt av interesse. Ta kontakt med Politiet på 02800
Oversiktskart funnsteder

Til sammen er det gjort funn av 20 reinskinn i områdene:

 

Gievdneguoika, 5.september

Funn: 9 reinskinn, 3 hoder.

Eiby,  24. september

Funn: 2 reinskinn.

Heammojavvi 5. oktober

Funn: 9 reinskinn, 2 hoder, 3 kjever, flere plastposer som har inneholdt innvoller.

 

-Politiet har opprettet saker og etterforsker tjuvslaktingen. Det er snakk om forholdsvis store verdier, og  mistenker at kjøttet selges svart. Hvorvidt det er noen sammenheng mellom sakene er det for tidlig å si noe om, men det er en av flere hypoteser, opplyser leder for reinpolitiet Inger Anita Øvregård.

-Vi etterlyser vitner som har vært i de aktuelle  i tidsrommet mellom 22.august og frem til nå. Informasjon av interesse er kjøp og salg av reinkjøtt på det private markedet og bevegelser i de aktuelle området, spesielt med tanke på varebiler, ATV'er, hengere. Området rundt brua i Gievdneguoika og brua i Heammonjavvi er spesielt av interesse. Ta kontakt med Politiet på 02800.

Utsnittskart Heammonjavvi - Gievdneguoika