Høiby har erkjent straffskyld for de delene av siktelsen som gjelder vold og skadeverk i tilknytning til hendelsen på Frogner 4. august 2024, men ikke i sakene med fornærmede Snekkestad og Haukland. I tillegg har han erkjent straffskyld for å ha fremsatt en drapstrussel mot en mann.

Vi vil ikke gi ytterligere kommentar om innholdet i forklaringen hans, utover at vi vil gå nøye gjennom avhørene.

Politiet har også gjennomført flere avhør av de fornærmede, i tillegg til flere vitneavhør. Det gjenstår fremdeles flere etterforskningsskritt i saken. Politiet vil gå gjennom avhørene og øvrig informasjon i sakskomplekset.

Siktelsen er uendret.

Besøksforbudet

Høiby har fremdeles besøksforbud mot den fornærmede kvinnen fra hendelsen 4. august på Frogner. Politiet har fått informasjon om nye potensielle brudd på besøksforbud og gjør løpende vurderinger av informasjonen vi har mottatt. 

Henleggelse

Borg Høiby ble 7. august 2024 anmeldt for brukstyveri av en scooter. Selve hendelsen var fra 2023. Saken ble etterforsket som ulovlig besittelse av løsøre og/eller besittelseskrenkelse. Denne saken er nå henlagt med begrunnelsen at intet straffbart forhold anses bevist. Fornærmede har blitt underrettet om avgjørelsen og har klageadgang.

Andreas Kruszewski, politiadvokat
Oslo politidistrikt