Saken ble på slutten av sommeren sendt fra Nordland politidistrikt til statsadvokatene i Nordland, som har videresendt saken til riksadvokaten for avgjørelse. Både statsadvokaten og riksadvokaten har gjennomgått saken.

Statsadvokaten vil berømme politiet for en grundig og god etterforskning av saken. Henleggelsen bygger på den helhetlige etterforskningen, herunder de kriminaltekniske undersøkelsene som er gjort på åstedet, obduksjonsrapporter av de tre avdøde, samt forklaringene til de overlevende som var på adressen da dette skjedde.

På tross av at politiet har "snudd alle stener" i etterforskningen av saken, er det ikke gjort funn som kan gi noe svar på hvorfor dette skjedde. Det er ofte vanskelig å finne entydige svar eller endelige konklusjoner i en sak der mistenkte er død, men alle hypoteser som kan gi svar på hvorfor dette skjedde har blitt undersøkt uten at det er funnet noe motiv for handlingene.

Straffesaken har med dette fått sin endelige avgjørelse, og nå fortsetter jobben med å bearbeide det som har skjedd. Tankene våre går først og fremst til de etterlatte, samt til berørte lokalsamfunn.