Den aller første Twittermeldingen ble publisert av Oslo politidistrikt i september 2011. Siden den gang har operasjonssentralene lagt ut nærmere 675 000 meldinger. I et års tid har operasjonssentralene også lagt ut samme meldingene på politiet.no, og i juni i år ble appen Politiloggen lansert.

Vi ser nå at tiden er inne for å avvikle operasjonssentralenes tilstedeværelse på X. Med det tar vi eierskap til egne data og gir dem ikke til en kommersiell tredjepart. Det er viktig at politioperativ informasjon blir tilgjengelig for alle – uten at innbyggerne må opprette en konto eller gi fra seg persondata for å få denne informasjonen, sier seksjonsleder i Politidirektoratet, Torgeir Haugen.

Siden appen Politiloggen ble tilgjengelig i juni har over 100 000 lastet den ned.

Både på politiet.no og i appen Politiloggen kan du velge hvilke politidistrikter og kommuner du ønsker å få oppdateringer fra. Det er også mulig å velge tema, dersom det er noe spesielt du ønsker å følge med på, eller få varslinger om i appen. Politiloggen er gratis og kan lastes ned fra Google Play (Android) og App Store (Apple).