Oppdatering: kl 19:23

Politiet jobber sammen med øvrige redningspersonell for å sikre ulykkesstedet. Politiet etablerer vakthold på stedet gjennom natten.

Politiet har kontroll på de som er evakuerte fra toget. Så langt politiet er kjent med skal det være i underkant av ti personer som er fulgt opp av helse. Og som tidligere nevnt, er det dessverre en som er omkommet i togulykka. Øvrige blir ivaretatt av mottakssenteret.

E6 vil være stengt gjennom natten, og ny oppdatering vil komme fra veitrafikksentralen. Det må blant annet gjøres vurderinger for å være sikker på togsettet ikke raser ned på E6. Det er mye dieselsøl i området og det er lagt ut lenser i fjorden. I løpet av torsdagen vil det også gjøres vurderinger om hvordan togsettet skal berges. Dette vil ta noe tid, og det er derfor usikkert når E6 kan åpnes for trafikk.

Havarikommisjonen er ventet å ankomme i løpet av morgendagen. I forbindelsen med ulykka er det ikke mistanke om noe straffbart forhold, men politiet vil starte ordinær etterforsking av ulykken.

På grunn av liten pågang på politiets pårørendetelefon, 81502800, vil dette nummeret nå avvikles. De som ønsker å komme i kontakt med politiet kan ta kontakt på 02800.

------------------------

Oppdatering: kl 17:47

Politiet kan bekrefte at 49 personer er evakuert av toget. Politiet har gjennomsøkt toget og arbeider med å kvalitetssikre antall evakuerte opp mot passasjerlistene.

Flere personer er tatt hånd om av helse.

En person er dessverre funnet omkommet og de pårørende er varslet.

Politiet har fortsatt full innsats på stedet og har godt samarbeid med nødetatene på stedet.

Det er etablert mottaksenter Meyergården hotell på Mo.

Telefonnummer som pårørende kan henvende seg til er 815 02 800.

---------------------------------------------------

Oppdatering kl. 15:26

Politiets operasjonsentral mottok kl 1415 melding om en togavsporing ved Finneidfjord i Nordland. Toget består av fem passasjervogner i tillegg til lokomotivet.

Politiet og nødetatene er på stedet og det er konstatert skadde personer på stedet.

Politiet er i ferd med å skaffe seg oversikt på stedet. Det kan se ut som om det er et steinras som har forårsaket avsporingen. E6 er stengt. 

Det er iverksatt evakuering av passasjerer. Mottakssenter for evakuerte og pårørende etableres på Meyergården på Mo. Det vil også bli etablert mottakssenter i Mosjøen.

Politiet er i ferd med å engasjere geolog for å vurdere forholdene på stedet.