Sandra sitter ved et bord og skriver på PC-en sin.
LIKER Å LÆRE: – I teamet kan jeg stille alle spørsmål jeg lurer på, og vi løser problemer sammen.

– Det jeg liker veldig godt med programmering er at jeg må tenke både logisk og kreativt. For å løse et problem trengs logisk tenkning, men jeg må også være kreativ hvis ingen har løst et lignende problem før. Og ikke minst må vi hele tiden tenke på sikkerhet, sier Sandra.

Jobben i Politiets IT-enhet er hennes første etter studiene. Det var politiets samfunnsoppdrag og erfaringene hun fikk som sommerstudent i politiet som fikk henne til å søke fast jobb.

– Mens jeg var sommerstudent fikk jeg innblikk i hvordan det er å jobbe med teknologi hos en samfunnskritisk etat og verdien teknologien skaper. Vi var tett på brukerne og besøkte ulike deler av politiet. På den måten fikk vi sommerstudenter mer kunnskap om hvordan politiet bruker teknologi i hverdagen. Casen det tverrfaglige teamet mitt jobbet med var en slags forgjenger til Politiloggen, forklarer hun.

I appen Politiloggen får innbyggerne oppdateringer fra operasjonssentralene til politiet i hele landet.

Lært mye på kort tid 

Utvikleren jobber med geografiske informasjonssystemer som kartløsninger. Hun forteller at det har vært en bratt læringskurve. 

– Jeg jobber for det meste frontend, men har også jobbet noe med backend. Her i Politiets IT-enhet har jeg fått rom til både å være nyutdannet og ny i arbeidslivet. Det har vært mye å sette seg inn i. I teamet kan jeg stille alle spørsmål jeg lurer på, og vi løser problemer sammen. Jeg tester ut forskjellige teknologier, jobber etter mål og angriper problemer på ulike måter sammen med det tverrfaglige teamet jeg er en del av.

Hun påpeker at kompetansedagen, en dag annen hver uke viet til å heve egen kompetanse, er verdifull for hennes faglige utvikling.

– Som utvikler må du hele tiden holder deg oppdatert. På kompetansedagene får jeg dypdykket inn i ulike tema og utforsket teknologier. Jeg får testet og feilet, noe som gir meg verdifull erfaring. Jeg er også med i faggruppen vi har for frontend hvor vi blant annet får faglig påfyll av interne og eksterne foredragsholdere.

Hver fredag arrangerer vi Tech Community og Tech Open Space. Les mer om hvordan vi jobber. 

Opptatt av tilbakemeldinger

I jobben er Sandra ivrig på å få tilbakemeldinger fra brukerne.

– Jeg har blant annet vært med på medlytt på en operasjonssentral. Det å få sitte tett på operatørene gjør at jeg får verdifull innsikt i hvordan de bruker løsningene teamet mitt har ansvar for. Innsikten bruker vi aktivt i arbeidet med å utvikle løsningene. Mange av løsningene vi jobber med må virke hele tiden, forklarer hun.

I teamet hennes er terskelen lav for å dele og få tilbakemeldinger.

– Vi utviklerne har daglige, uformelle møter der vi setter av tid til å vise hverandre det vi har jobbet med for dagen, diskuterer problemer og kjører demoer når vi har noe gøy å vise. Når vi er på hjemmekontor ringer vi hverandre. Jeg bruker muligheten vi har for trening i arbeidstiden som et avbrekk fra arbeidet.

Sandra er med i nettverket for nyutdannede og unge i Politiets IT-enhet. Dette er et nettverk hvor det arrangeres sosiale aktiviteter.

– Noe av det vi har gjort sammen er å spille bowling og delta på quiz. Nettverket gjør at vi blir godt kjent på tvers av team, avslutter hun.