Bildet viser tre sivile og tre politifolk i gatene som man ser ryggen til.
Nærpolitiet på patrulje på Grønland.
FotoFoto: Oslo politidistrikt

- Når vi er mer synlig tilstede i bydelene, kommer vi tettere på innbyggere, næringsliv og andre offentlige samarbeidsaktører. Det vi gjør nå er å sette politiets forebyggende arbeid mer i system. Vi har hatt gode erfaringer med piloten på Grønland og Tøyen så langt, og ønsker å utvide til flere bydeler. Vi ser at vi i større grad klarer å fange opp, forebygge og ta tak i kriminalitet, sier leder for enhet sentrum Frode Larsen.

I mai ble det opprettet et eget avsnitt som skulle jobbe utelukkende i området Grønland og Tøyen, som er to av Oslo politidistrikts prioriterte områder.

Nå utvides satsningen til et avsnitt med ansvar for bydelene Grünerløkka/Frogner, et avsnitt for St. Hanshaugen/Sagene, samt et avsnitt for fag, ungdom og personoppfølging. I tillegg videreføres avsnittet som allerede har ansvar for bydel Gamle Oslo og oppfølging av innsats i prioriterte områder i enhet sentrum. 

- Vi prioriterer ungdomskriminalitet og trusselen fra kriminelle nettverk høyt. Ved å skjerme tjenestepersonene fra andre oppgaver er målet at vi i større grad klarer å ta tak i utrygghetsskapende kriminalitet i det offentlige rom og forhindre rekruttering til kriminalitet og til kriminelle nettverk, sier Frode Larsen.

Seksjonen skal være synlig uniformert til stede i bydelene, og spesielt i områder hvor det rapporteres om kriminalitetsutfordringer. Samtidig skal nærpolitiet i samarbeid med politikontaktene ha dialog med næringsdrivende og andre offentlige, private og ideelle samarbeidsaktører.

- Vi ønsker å være et tilgjengelig politi som skaper gode relasjoner med innbyggerne som vi er til for. Da må vi være tett på, sier Frode Larsen.