- Etterforskningen i saken har styrket mistankegrunnlaget mot den siktede. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke gå i detaljer om hva som gjør at mistankegrunnlaget er styrket, sier politiadvokat Vanja Bruvoll, som presiserer at en siktelse i en straffesak ikke nødvendigvis betyr at vedkommende er gjerningsperson.

Den midlertidige bevæpningen avsluttes fredag ettermiddag. Samtidig opprettholder politiet økt synlig tilstedeværelse i Arendal sentrum.

- Vi kommer fortsatt til å ha mer synlig tilstedeværelse av uniformert politi i Arendal sentrum gjennom helgen. Vi mener dette er trygghetsskapende i en krevende situasjon for mange, sier fungerende stabssjef Tore Solberg.

Fredag formiddag startet politiet avhør av siktede med forsvarer til stede. Den siktede ønsket ikke å forklare seg for politiet og han har ikke tatt stilling til siktelsen.

Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Agder tingrett i Kristiansand lørdag klokken 12.00.

- Der vil politiet begjære den siktede varetektsfengslet i fire uker med fulle restriksjoner, sier politiadvokat Bruvoll.

Media

Politiadvokat Vanja Bruvoll og fungerende stabssjef Tore Solberg i Agder politidistrikt er politiets talspersoner i saken. De vil først være tilgjengelig for media på en pressekonferanse i innbyggertorget (inngang fra hovedinngangen) på politihuset i Arendal klokken 16.30 i dag, fredag 5. april. Spørsmål om pressekonferansen kan rettes til pressevakt på tlf. 488 95 807 og agder.kommunikasjon@politiet.no. Dørene åpnes fra 16.15.