Rapporten stadfester at Geir-Arne Lervik døde som følge av stikkskader, og at det ble brukt en kniv.

– Politiet har beslaglagt kniven, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland.

Hva som er motivet for drapet, kan politiet på nåværende tidspunkt i etterforskningen ikke gå ut med, men politiet kan bekrefte at flere var på campingplassen lørdag kveld. Politiet har avhørt personene som var til stede denne kvelden.

Mediekontakt:

Politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland er tilgjengelig for media på nummer 488 86 890 mellom klokka 14:00-15:00.

Minner om at dette nummeret ikke er betjent utenom det oppsatte tidspunktet, og at det ikke er mulig å sende SMS.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publisert mandag 8. april:

Innlandet politidistrikt begjærer den siktede kvinnen varetektsfengslet med brev- og besøksforbud og medieforbud i fire uker, samt full isolasjon i to uker. Kvinnen er samtykket til fengsling. Fengslingsmøte går som kontorforretning.

– Kvinnen har erkjent straffeskyld og forklart seg om hendelsen, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland.

Hva kvinnen har fortalt, kan ikke politiet offentliggjøre siden politiet er tidlig i etterforskningsfasen og det gjenstår en rekke vitneavhør. Selv om siktede har erkjent straffeskyld, skal det gjennomføres en rekke taktiske og tekniske etterforskningsskritt for å få klarhet i hva som har skjedd og hvorfor.

Politiet kan imidlertid opplyse om at avdødes samboer ble avhørt søndag, og at hun befant seg i boligen da drapet skjedde.

– Hun er avhørt som vitne og har forklart at hun ikke har sett samboeren bli drept, sier Ekeland.

Avdødes samboer har fått oppnevnt Øyvind Borg som bistandsadvokat.

Avdøde vil bli obdusert, og politiet kan ikke si noe om dødsårsak før tidligst når foreløpig obduksjonsrapport foreligger.

Det er ikke avklart når navnet på avdøde vil bli frigitt.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publisert 07.04.2024 klokka 15.00:

En mann i 50-årene ble i natt funnet død på en adresse i Braskereidfoss i Innlandet. Ei kvinne i 50-årene er pågrepet.

Det var klokka 00.07 natt til søndag 7. april at politiet fikk melding om at det hadde skjedd en mulig voldshendelse på stedet. Da politiet kom til stedet, ble en mann funnet død.

-Det vil gjennomføres avhør av den siktede kvinnen i løpet av søndag ettermiddag, og vi kan ikke si noe nå om hun knytter seg til voldshandlingen mot fornærmede på fornærmedes bolig, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland. Påtalemyndigheten vil begjære varetektsfengsling for fire uker, med brev og besøk og medieforbud hele perioden samt isolasjon i to uker.

Den siktede kvinnen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Østre Innlandet tingrett mandag. Kvinnen har fått oppnevnt Frode Aabak som forsvarer.

Det er foreløpig ikke oppnevnt bistandsadvokat i saken.

Politiet fortsetter arbeidet med tekniske og taktiske undersøkelser utover dagen i dag og fortsetter over helgen. Fornærmede vil bli obdusert.

Kvinnen som er pågrepet har ikke samme boligadresse som mannen, og politiet etterforsker hvilken relasjon det er mellom de to. Hun ble pågrepet på en annen adresse enn der voldshendelsen ble funnet sted.

Det er gjort flere beslag, blant annet digitale enheter og gjenstander som kan knyttes direkte til handlingen.