Pågripelsene har skjedd over flere dager siste to-tre uker, og de som er pågrepet er siktet for ulovlig befatning med skytevåpen. En av de to mennene som ble varetektsfengslet, er nå sluppet fri. Den er andre sitter fortsatt fengslet.

– Våpenet ble funnet utendørs av en tilfeldig forbipasserende kvinne om lag ei uke etter drapet. Politiet ble umiddelbart varslet og rykket ut til funnstedet for å ta beslag i våpenet, som lå i en veikant flere kilometer fra åstedet. Funnet har naturlig nok hatt stor betydning i etterforskningen, sier politiadvokat Christine Lundstein.

Våpenet ble raskt undersøkt, og det ble funnet ut at det var registrert på en person som nå er død. Politiet har etterforsket hvem som har vært i besittelse av våpenet til ulike tidspunkter, og det er i den forbindelse personene er blitt pågrepet og varetektsfengslet.

– Denne saken er en påminnelse til alle om formålet med våpenlovgivningen og at alle personer som skal overta et våpen, skal ha politiets godkjennelse for å sikre at de ikke kommer i feil hender. Dette er uavhengig av om det skjer i forbindelse med arv. Alle som ønsker å anskaffe eller arve våpen må ha godkjenning til dette, og man plikter å sette seg inn i regelverket rundt overtakelse, utlån og oppbevaring av våpen, sier Lundstein.

Mer informasjon om dette: https://www.politiet.no/tjenester/vapen/

 

Mediekontakt:

Politiadvokat Christine Lundstein er tilgjengelig for media i dag fra klokka 12.00-13.00 på telefon 488 86 890.

Minner om at dette nummeret ikke er betjent utenom det oppsatte tidspunktet, og at det ikke er mulig å sende SMS.