Politiet meldte selv fra om ulykken ca. kl. 12:45 mandag 13. mai. Politiet har iverksatt etterforskning, politiets kriminalteknikere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen har rutinemessig gjort undersøkelser på åstedet. 

-    Dette er en tragisk ulykke hvor en person har mistet livet. Vi har nå fokus på å få identifisert den avdøde og ivareta de pårørende og våre ansatte, sier Arve Nordtvedt, politistasjonssjef ved Trondheim Sentrum politistasjon.

En politipatrulje ble oppmerksom på motorsyklistens trafikale atferd og ønsket å undersøke føreren nærmere. Det er ikke uvanlig at politiet stanser kjøretøy hvis det er noe ved atferden som påkaller politiets oppmerksomhet. 

- Vedkommende stoppet ikke for politiet og kjørte videre og politipatruljen fulgte etter. Forfølgelsen ble avbrutt, og uti fra den informasjonen vi har nå, ble dette gjort før ulykken inntraff, sier Arve Nordtvedt, politistasjonssjef ved Trondheim Sentrum politistasjon.

Spesialenheten er rutinemessig orientert om saken og det blir opp til Spesialenheten å vurdere forløpet til ulykken.

- Av hensyn til etterforskingen kan jeg ikke gå inn på ytterligere detaljer. Det blir opp til Spesialenheten å vurdere forløpet til ulykken, sier Arve Nordtvedt.

For media: 
Arve Nordtvedt vil være tilgjengelig for media i dag på tlf 481 61 965 mellom klokken 16:45 – 17:15. 

Med vennlig hilsen,
Politiet i Trøndelag

 

Pressemelding sendt ut på e-post til media kl. 14:19 mandag 13. mai


Politiet etterforsker en trafikkulykke på Rotvoll i Trondheim, etter at en motorsyklist har kjørt av veien.

Føreren av motorsykkelen er bekreftet omkommet av helse på stedet.  Det er ikke gjort sikker identifikasjon av avdøde, og pårørende er ikke varslet. Den avdøde er en mann.

Politiet meldte selv fra om ulykken ca. kl. 12:45 mandag 13. mai. Politiet har iverksatt etterforskning og politiets kriminalteknikere jobber på stedet.

På grunn av motorsyklistens trafikale adferd, ble politiet oppmerksomme på føreren i forkant av ulykken. Derfor er spesialenheten for politisaker rutinemessig varslet om hendelsen, og det blir opp til Spesialenheten å vurdere forløpet til ulykken.

Politiet har per nå ikke noe mer å melde og henviser til at Spesialenheten er orientert om saken. 

Med vennlig hilsen

Trøndelag politidistrikt.