– Kvinnen erkjenner fortsatt ikke straffeskyld og samtykker ikke til fengsling. Hun samtykker til at fengslingsmøtet går som kontorforretning, opplyser politiinspektør Liv Hilde Nytrøen.

Politiet mener mistanken mot kvinnen er ytterligere styrket, og bakgrunnen for begjæringen er bevisforspillelsesfare og av allmenne hensyn.

– Det gjenstår fortsatt omfattende etterforskning. Vi er ikke ferdig med gjennomgangen av elektroniske spor slik som sosiale medier, teledata, kommunikasjon med vitner og basestasjoner. Totalt er det snakk om 350.000 ulike kommunikasjoner, sier Nytrøen.

Lavvoen på gården er fortsatt sperret av, og politiet kan ikke utelukke nye kriminaltekniske undersøkelser. I tillegg kan det bli aktuelt med nye vitneavhør etter hvert som politiet undersøker de elektroniske sporene.

– I og med at kvinnen fortsatt nekter straffeskyld, må politiet etterforske grundig og bredt, men vi håper å ha etterforsket saken ferdig i løpet av august/september. Siktelsen er ikke endret, og etterforskningen har ikke ført til mistanke om at andre skal være involvert, sier Nytrøen.

Årsaken til at mistanken er ytterligere styrket, kan politiet ikke konkretisere annet enn at det dreier seg om elektroniske spor, funn av ytterligere biologiske spor på en gjenstand og opplysninger i den siktede kvinnens avhør som er i motstrid til andre vitners forklaringer og funn i etterforskningen.

Den siktede kvinnen har byttet forsvarer. Ny forsvarer er Svein Holden.