- Politiet har økt årvåkenhet og et tett samarbeid med PST. Vi ber folk om å melde fra til sitt lokale politi via 02800, eller digitalt via politiet.no, dersom de gjør observasjoner av hendelser som kan være kartlegging av kritisk infrastruktur og objekter av samfunnsmessig betydning. Eller man observerer at det har vært gjort forsøk på innbrudd, eller sabotasje, mot slike objekter. Politiet vil etterforske hendelser og dele informasjon med PST, sier beredskapsdirektør Tone Vangen.

Politiet har økt tilstedeværelse, patruljering og kontroll av steder som kan være aktuelle i denne forbindelsen. For å forebygge og avdekke uønskede hendelser, deler politiet informasjon og har kontakt med relevante aktører. Vi gjør dette for å bidra til at samfunnet er mer robust i møte med potensiell sammensatt virkemiddelbruk, der sabotasje kan være ett av flere virkemidler.

- Viktige observasjoner kan bli gjort av en som er ute og lufter hunden, eller er ute og går tur, av folk som er på jobb og ser noe som er litt annerledes enn det pleier. Vi oppfordrer folk til å være litt nysgjerrige og tipse politiet om uvanlig aktivitet. Det du observerer kan være en viktig brikke i en større sammenheng, sier Vangen.