Politiet er opptatt av å ivareta tryggheten og å ha beredskap for alvorlige hendelser selv i en arbeidskonflikt. Med dagens uttak klarer vi å opprettholde beredskap for alvorlige hendelser. Det nye uttaket vil påvirke driften til Oslo politidistrikt og påtalekapasiteten er kraftig redusert.

Oslo politidistrikt foretar fortløpende vurderinger av streikeuttaket og søker om unntak eller dispensasjoner fra streiken der dette vurderes å være nødvendig. Oslo politidistrikts vurderinger av konsekvenser av streiken blir rapportert i linje til Politidirektoratet.

Per nå er kapasiteten på passkontoret slik at vi oppfordrer folk til å møte til avtale time.

Denne presseinformasjonen sendes ut på vegne av Rune Berge, som er konstituert leder for Stab for HR og HMS. Vi gjør oppmerksom på at pressetelefonen er stengt under streiken.

Informasjon om streiken - oppdatert 28. mai:

Det er tatt ut totalt 371 personer i streik ved Oslo politidistriktet i 1. og 2. uttak fra Akademikerne og Unio. 

Streikeuttaket har påvirkning på driften til Oslo politidistrikt, men den påvirker per nå ikke vår beredskap. Vi oppfordrer også publikum til å varsle og anmelde kriminalitet som vanlig.

De streikende innehar ulike oppgaver og funksjoner i politidistriktet og uttaket omfatter jurister, politibetjenter og sivilt ansatte. Påtalekapasiteten vil være redusert under streiken, noe som går utover etterforskning og iretteføring av straffesaker. Det er ti av totalt 65 medarbeidere ved passproduksjonen som er tatt ut i streik, men per nå er kapasiteten slik at vi oppfordrer folk til å møte til avtale time.

Oslo politidistrikt foretar fortløpende vurderinger av streikeuttaket og søker om unntak eller dispensasjoner fra streiken der dette vurderes å være nødvendig. Politiet er opptatt av å ivareta tryggheten og å ha beredskap for alvorlige hendelser selv i en arbeidskonflikt.

Pressemelding 24.5.2024 kl. 10:19: Informasjon om streiken

Det er tatt ut totalt 371 personer ved Oslo politidistriktet i 1. og 2. uttak fra Akademikerne og Unio. De streikende innehar ulike oppgaver og funksjoner i politidistriktet og uttaket omfatter jurister, politibetjenter og sivilt ansatte. Påtalekapasiteten vil være redusert under streiken, noe som kan gå ut over etterforskning og iretteføring av straffesaker.

Oslo politidistrikt foretar fortløpende vurderinger av streikeuttaket og søker om unntak eller dispensasjoner fra streiken der dette vurderes å være nødvendig. Politiet er opptatt av å ivareta tryggheten og å ha beredskap for alvorlige hendelser selv i en arbeidskonflikt.

Som en konsekvens av streikeuttaket vil pressetelefonen til Stab for kommunikasjon (474 89 111) ikke bli besvart under streiken. Epost til kommunikasjonsstaben (kommunikasjon.oslo@politiet.no) vil bli overvåket, men kapasiteten til å svare vil være sterkt redusert. De politiansatte som drifter Nettpatruljen Oslo, Asker og Bærum er tatt ut i streik. Våre digitale plattformer blir dermed ikke driftet eller besvart under streiken.