Luftfartstilsynet har i forskrift besluttet permanent restriksjonsområde over Arendal sentrum under Arendalsuka. 

– Det innebærer at all flyving som foregår under 400 fot over Arendal sentrum under Arendalsuka, skal godkjennes av politiet. Dette tiltaket gjøres av sikkerhetsmessige årsaker, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Vidar Arnesen.

Medier og andre, som har et behov for å fly drone under deler av Arendalsuka, skal ha levert inn søknad og fått denne innvilget før drone blir tatt i bruk. 

– Agder politidistrikt vil få bistand av nasjonale beredskapsressurser til å avdekke uautorisert droneflyving under Arendalsuka. Vi vil ha nulltoleranse for slik uautorisert flyving, sier Arnesen.

Brudd på flyving i restriksjonsområdet vil kunne straffes etter Luftfartsloven, med tilhørende forskrifter. Straff for overtredelse vil være bøter fra 12.000,- kroner og inndragning av drone og tilhørende utstyr. I alvorlige saker er strafferammen for ulovlig bruk av drone på opptil to års fengsel.

Agder politidistrikt oppfordrer alle som vurderer å søke bruk av drone under Arendalsuka til å sette seg inn i regelverket til Luftfartstilsynet. Forskriften ligger tilgjengelig på Lovdata. Luftfartstilsynet utsteder en NOTAM hvor nødvendig informasjon fremkommer.

Søknader om bruk av drone under Arendalsuka skal sendes til post.agder@politiet.no. 

 

Media:
Ved spørsmål knyttet til innholdet i denne pressemeldingen, kontakt Stab for kommunikasjon på epost: agder.kommunikasjon@politiet.no