Nåværende varetektsfengsling utløper 29. juli, og politiet vil be om fire uker på bakgrunn av bevisforspillelsesfare.

– Den siktede mannen i 50-åra bosatt i Sør-Odal har ikke villet la seg avhøre siden 11. april og har begrunnet det med at han ønsker å lese sakens dokumenter først. Siktede har hatt tilgang til dokumentene siden starten av mai, og vi tolker det slik at han ikke ønsker å forklare seg ytterligere til politiet på nåværende tidspunkt. Mistankegrunnlaget mot han er styrket siden pågripelsen, sier politiadvokat Christine Lundstein.

Etterforskningen pågår likevel for fullt, og nylig mottok politiet den endelige obduksjonsrapporten. Den viser at Spildrejorde døde som følge av flere skuddskader.

– Politiet har identifisert drapsvåpenet til å være en 22. kaliber pistol, sier Lundstein.

Etterforskningen går mot en avsluttende fase og politiet tar sikte på å ferdigstille etterforskningen med innstilling til statsadvokaten i løpet av høsten.

– Bror til avdøde er fortsatt siktet i saken, og det vil bli tatt en vurdering av siktelsen før innstillingen sendes statsadvokaten. Mistankegrunnlaget ble svekket ved løslatelse og er fremdeles svekket. Broren har forklart seg detaljert i flere avhør og gitt en god beskrivelse av hva han har sett. Han skal ha vært i hyttas overetasje da skuddene ble avfyrt, mens avdøde ble funnet på kjøkkenet i første etasje. Bror har forklart at han løp ned og så en mannsperson som etter kort tid forlot hytta, sier Lundstein.