Da bussen var i ferd med å passere Bærum sykehus, reiste siktede seg fra setet sitt og stakk Rahmani flere ganger med kniv i overkroppen. Handlingen skjedde uten foranledning.

Siktede forlot deretter bussen.

Til tross for omfattende medisinsk hjelp, ble Rahmani erklært død natt til lille julaften. Skadene hans var så omfattende at livet ikke stod til å redde.

Etter noen timers intens jakt etter siktede, meldte han seg selv ved Sandvika politistasjon sammen med sin mor og en forebyggende politikontakt. I forbindelse med sporsikring om natten ble siktede informert om at personen han hadde stukket, dessverre hadde omkommet.

I avhør noen dager etter hendelsen, erkjente siktede å ha stukket avdøde med kniv. Han hevdet at han følte noe var i ferd med å skje og at han følte seg truet av avdøde. Han sier også at avdøde ved tidligere anledninger hadde forulempet kameratene hans. Politiet har etterforsket disse anførslene, uten å få dem bekreftet av andre bevis. Siktede og avdøde kjente ikke hverandre fra tidligere.

Det er på det rene at hendelsesforløpet inne på bussen ikke var noen nødvergesituasjon. Handlingen skjedde helt uventet. Siktede var del av et belastet ungdomsmiljø i Sandvika, og forklarte at han bar kniv til vanlig for å kunne forsvare seg. Kniven ble funnet i et skogholt hvor siktede løp etter hendelsen.

Avdøde er av afghansk opprinnelse og det har i kjølvannet av hendelsen vært etterforsket flere trusselsaker anmeldt fra begge sider av saken. En av trusselsakene er fortsatt under etterforskning. De andre er henlagt. Politiet har hatt flere forebyggende møter i denne forbindelse.

De etterlatte bistås av advokat Maral Houshmand.

Siktede, som representeres av advokat Thor Bache-Wiig, ble plassert på institusjon av barnevernet etter hendelsen og befinner seg fortsatt der. Det er gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse av siktede som ikke ga holdepunkter for å så tvil om siktedes tilregnelighet.

Mandag 15. juli 2024 henla Riksadvokaten saken fordi siktede var under 15 år på gjerningstidspunktet.

Dette er en av flere saker det siste året som viser hvor galt det kan gå, når det bæres våpen i det offentlige rom. Politiet ser svært alvorlig på dette og jobber kontinuerlig med å forhindre at det bæres kniv uten aktverdig grunn.