Søndag 4.august går første etappe av sykkelrittet Arctic Race of Norway av stabelen. I dagene fram til 7. august vil flere veier i Salten bli berørt av sykkelrittet.

- Politiet anbefaler alle som skal ut å kjøre bil i dette området om å sette seg godt inn i når de ulike veiene er stengt, planlegge når det er best å kjøre – og være tålmodig, sier stabssjef i Nordland politidistrikt, Cathrin Nerhus Lewin.

Politiets oppgave er å legge til rette for et trygt og sikkert sykkelritt både for deltakerne, men også for publikum og de som ferdes langs veiene i Salten. Politiet er ikke kjent med at det foreligger noen konkret trussel mot arrangementet, men vil av sikkerhetshensyn være bevæpnet.

- Politiet tar sikkerheten på alvor. Vi har opparbeidet oss lang erfaring med store arrangementer og kommer til å iverksette både synlige og usynlige sikkerhetstiltak, sier stabssjefen i Nordland.

 

Politiets råd til publikum

  • Sjekk om den ruten du skal kjøre er stengt og i hvilke tidsrom
  • Planlegg reisen din slik at du bli minst mulig berørt av de stengte veiene.
  • Enten du er tilskuer eller bilist så husk å følge skilting og anvisninger. Disse er nødvendig for sikkerheten både til løperne og for deg.
  • Vær litt ekstra tålmodig og ta heller del i folkefesten enn å la stengte veier ødelegge for ferien din.