Søndag klokken 13.06 ble politiet varslet av flere vitner om at en person ble tatt inn i en bil mot hans vilje ved Lumber i Kristiansand. Bilen kjørte fra stedet. Politiet iverksatte umiddelbart søk etter bilen. Bilen ble etter kort tid funnet av politiet etter en politiaksjon på Sødal i Kristiansand. Der fikk politiet raskt kontroll på fornærmede og fire personer som mistenkes for frihetsberøvelse.

- De fire mistenkte er menn mellom 20 og 40 år. To av de mistenkte er hjemmehørende på det sentrale østlandsområdet, mens to av de mistenkte har tilknytning til Sverige og er svenske statsborgere. Den fornærmede er hjemmehørende i Kristiansand, sier leder av seksjon for etterforskning i Agder politidistrikt, Unn-Hege Sørensen.

Politiet etterforsker saken for å kartlegge hva som har skjedd og hvem som er involvert, og det er fortsatt et pågående politioppdrag knyttet til hendelsen i Kristiansand.

- Politiet har fått bekreftet at det har vært våpen involvert. Det fremstår som et oppgjør mellom aktører i kriminelle nettverk, og det er en naturlig del av en etterforskning etter en slik hendelse å få oversikt over mulige følger i disse nettverkene opp mot det som har skjedd. Politiet har ingen grunn til å tro at det er fare for utenforstående, sier Sørensen.

Agder politidistrikt har satt operativ stab.

- Politiet ser alvorlig på hendelsen i går og saken er gitt høy prioritet. Alvoret i saken gjør at politiet i Agder er bevæpnet, og det vil fortsatt være mer synlig politi i og rundt Kristiansand, som følge av hendelsen, sier stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt.

Politiet kan fortsatt ikke utelukke ytterligere pågripelser i saken.

- Vi er i en helt innledende fase av etterforskningen, og kan fortsatt ikke utelukke at det kan ha vært flere personer involvert i hendelsen. Dette er noe politiet jobber med å avdekke. Vi har forståelse for at gårsdagens hendelse kunne oppleves dramatisk og at det er stor interesse for hva politiet foretar seg. Av hensyn til den pågående etterforskningen kan vi ikke gi flere detaljer på nåværende tidspunkt, sier Unn-Hege Sørensen.

Media

Talsperson for politiets operative innsats er stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt, mens talsperson for politiets etterforskning i saken er leder av seksjon for etterforskning i Agder politidistrikt, Unn-Hege Sørensen. De kan mandag ettermiddag kontaktes på telefon 404 42 240 frem til klokken 17.00.

Spørsmål om TV-intervju og evt andre spørsmål kan rettes til pressevakt i stab for kommunikasjon på tlf 488 95 807.