Vi får en rekke spørsmål fra media som ønskes besvart. Det har vi full forståelse for. Vi må komme tilbake til eventuelle svar/informasjon i saken.

Henriette Taxt Rødstadli
Politiinspektør 

--

Voldshendelse Frogner i Oslo - oppdatering 13. august kl. 10:56:

Politiet mottok søndag 4. august kl. 12:30 en melding om voldshendelse utført i en leilighet på Frogner i Oslo i løpet av natten. Politiet dro ut til den aktuelle leiligheten der dette skal ha skjedd. Basert på opplysninger fra fornærmede og undersøkelser gjort på stedet, ble det besluttet å anmelde Høiby. Det ble deretter besluttet å pågripe ham for kroppskrenkelse. 

Politiet lokaliserte at Høiby befant seg på bopel på Skaugum i Asker, og han ble pågrepet av politiet ved Jansløkka skole, søndag 4. august, kl 1610. Han møtte der etter avtale med politiet, som hadde kontaktet ham per telefon kort tid i forveien. Pågripelsen foregikk rolig.

Høiby ble løslatt fra arrest mandag 5. august kl 15:39.

Høiby har en relasjon til kvinnen som ble utsatt for kroppskrenkelsen. Politiet har ikke opplysninger om at kvinnen har blitt påført alvorlige skader, men det vil være en del av etterforskningen å kartlegge det nærmere skadeomfang hos fornærmede.

Siktelsen er siden utvidet til å gjelde skadeverk i leiligheten.

Høiby har ikke ønsket å forklare seg per nå, men politiet er i dialog med forsvarer om mulig avhør.

Politiet vil også foreta oppfølgingsavhør av fornærmede. For øvrig innhenter vi vitneopplysninger og annen dokumentasjon i saken.

Saken etterforskes ved enhet sentrum, Oslo politidistrikt.

Relatert artikkel: Voldshendelse på Frogner i Oslo.