Dronen landet på taket til Trefoldighetskirken i Arendal sentrum og videre ned på bakken. Havariet medførte merker på taket på kirken, men ikke skade på personer eller annen eiendom. Dronen er totalskadet.

Dronen tilhører Agder politidistrikt og ble ført av en autorisert dronepilot fra politiet.

- Det er rutine i politiet at dronene føres over bygningsmasser, aldri rett over plasser med mange personer. Vi ser alvorlig på hendelsen og er nå opptatt av å finne ut hva som er grunnen til havariet. Dronen sendes nå inn til nasjonale beredskapsressurser for undersøkelser, sier Vidar Arnesen, stabssjef i Agder politidistrikt.

Politiets dronetjeneste er underlagt politiets nasjonale helikoptertjeneste, som er en del av politiets nasjonale beredskapsressurser. De skal nå undersøke årsaken til havariet.

- Vi som driver med luftfart er klar over at det innebærer en risiko. I likhet med andre luftfartsorganisasjoner ønsker vi å redusere denne risikoen mest mulig, ved blant annet å ha et godt system for opplæring og prosedyrer, samt avvikshåndtering. Politiets dronetjeneste undersøker nå hva som har skjedd i Arendal. Det er viktig å lære av uønskede hendelser og det vi erfarer etter dette vil gå inn i rutiner og tiltak i hele dronetjenesten, sier Hilde Hognestad Straumann, seksjonsleder for Helikoptertjenesten.

- Politiets droner har det siste året flydd omkring 3000 flytimer og det er sjeldent at slike ting skjer. Vi vurderer situasjonen forløpende og foreløpig får hendelsen ikke konsekvenser for bruk av den aktuelle dronemodellen i politiets dronetjeneste, sier Straumann.

Media

Agder politidistrikts talsperson i saken er stabssjef Vidar Arnesen, som kan uttale seg om gårsdagens hendelse i Arendal. Han kan fredag ettermiddag kontaktes på telefon 404 42 240 (ikke sms).

Hilde Hognestad Straumann, seksjonsleder for Helikoptertjenesten, kan kontaktes ved tekniske spørsmål og spørsmål om politiets dronetjeneste på tlf. 992 86 437.

For andre spørsmål om saken, kontakt stab for kommunikasjon på agder.kommuniksjon@politiet.no