Politiet har i løpet av denne uken gjennomført avhør av Snekkestad og Haukland, som begge har valgt å forklare seg for politiet.

Forholdet der Juliane Snekkestad er fornærmet, etterforskes av Sør-Øst politidistrikt, fordi forholdet primært har foregått der. Oslo politidistrikt etterforsker saken der Nora Haukland er fornærmet.

Det er også gjennomført et oppfølgingsavhør av fornærmede i kroppskrenkelsessaken fra 4. august. Politiet kan av hensyn til etterforskningen ikke uttale seg om hva de fornærmede har forklart i avhør.

Marius Borg Høiby skulle avhøres denne uken, men avhøret ble utsatt fordi forsvarer ikke kunne stille. Politiet tar sikte på å gjennomføre avhør av Høiby neste uke (uke 35).

I saken er det fremsatt alvorlige anklager som politiet må gis tid og anledning til å etterforske. Det er i slike saker ofte nødvendig med en omfattende kartlegging av hendelser som skal ha skjedd over tid.

Saken har stor allmenn interesse, og vi får mange spørsmål om Høiby er under etterforskning for andre forhold. Politiet vil derfor informere om ytterligere en anmeldelse. Borg Høiby ble 7. august 2024 anmeldt for brukstyveri av en scooter. Saken etterforskes som ulovlig besittelse av løsøre. Det er en annen fornærmet i denne saken enn de øvrige.

Dette er samtlige saker Oslo politidistrikt per nå har under etterforskning mot Høiby.

Siktelsen er utvidet til også å omfatte trusler på bakgrunn av en telefonsamtale mellom fornærmede og Høiby søndag 4. august. Høiby er foreløpig ikke siktet i de øvrige sakene.

Henriette Taxt Røstadli, politiinspektør
Oslo politidistrikt

Tidligere publiserte pressemeldinger i saken:

Oppdatering i Høiby-saken - 22. august - Politiet.no