Sør-Vest politidistrikt søkte om opprettelse av midlertidige begrensninger/forbud for droneflygning (luftromsrestriksjoner) på Tjensvoll og i Vågen under ONS24 ("Offshore Northern Seas").

– Bakgrunnen for anmodningen til Luftfartstilsynet om opprettelse av luftromsrestriksjoner er at Sør-Vest politidistrikt, sammen med andre relevante aktører, skal ivareta sikkerheten ved gjennomføring av ONS. Arrangementet strekker seg fra mandag 26. august til torsdag 29. august, og avholdes hovedsakelig ved Stavanger Forum på Tjensvoll i Stavanger, samt aktiviteter knyttet til ONS+ i Vågen i Stavanger sentrum, sier Håkon Strand, stabssjef i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet mener at luftromsrestriksjoner er et godt forebyggende sikkerhetstiltak.

– Det vil lette politiets innsats dersom en har kontroll over bevegelser i luftrommet rundt arrangementet. Arrangementet vil eksempelvis samle en større mengde mennesker, hvor eventuell uvøren droneflyving kan utgjøre en risiko eller være til sjenanse, sier Strand.

Områdene det er innvilget luftromsrestriksjoner for er henholdsvis 7,2 kvadratkilometer i Stavanger sentrum, og 3,2 kvadratkilometer på Tjensvoll klokken 09.00-23.00 mandag til torsdag. Til informasjon vil politiet selv ha mulighet til å fly med droner i luftrommet hvor det er restriksjoner.