Slik jobber vi sammen
For å få fart, flyt og kvalitet, jobber vi i tverrfaglige team. Sammen skal vi skape et mer digitalt og tilgjengelig politi.
Produktene vi lager skal gi verdi for innbyggerne, næringslivet og kollegaene våre i politiet. Verdien skaper vi skritt for skritt. Vi lærer underveis, videreutvikler og måler at vi er på rett vei. Noen ganger går det galt, men det er ofte feilene vi lærer mest av.
De beste resultatene får vi når folk med ulik kompetanse jobber sammen for å nå felles mål. I Politiets IT-enhet (PIT) jobber mange av oss i tverrfaglige, autonome team. Disse teamene tilhører ett av våre leveranseområder eller politiets produktområde Fra hendelse til avgjort sak. Teamene løser ulike problemstillinger knyttet til grense, asyl, straffesak, patrulje eller et av våre andre domener.
Siden vi jobber med mange ulike problemstillinger, kan du få mulighet til å jobbe i forskjellige team ut fra hvor det er størst behov for perspektivet ditt og kompetansen din. Det gjør at du får mulighet til å lære nye domener og teknologier.
For én ting er sikkert – det har aldri vært mer spennende å jobbe i politiet.
Lettere å ta gode valg
Fra å levere løsninger og tjenester på bestilling, jobber vi nå mot å bli et produktorientert politi. Det handler ikke bare om teknologi, men også om hvordan vi jobber. Vi i Politiets IT-enhet har derfor fire retninger, som sammen skal bidra til at vi når målene våre og løser samfunnsoppdraget vårt: retning for brukeropplevelse, teknologi, team og folk.
Vi jobber for å se hverandres perspektiver, bruke tid på problemforståelse og være tett på brukerne våre. Ikke minst vil vi hverandre vel.
Dagene som nyansatt
Som ny kommer du inn med perspektiver som vi er nysgjerrige på. Vi ønsker å lære av deg for å bli bedre. Når du starter hos oss, blir du invitert til nyansattdager for å bli bedre kjent med politiet og kollegaer. Vi har også et introduksjonsløp som skal gi deg en god start.
Gode ting i hverdagen
Vi er opptatt av læring og utvikling. Annenhver onsdag har vi derfor en
kompetansedag. Da kan du dra på kurs, se et foredrag, lese fagbøker og fordype deg i et emne som gir verdi i jobben din.
Vi bryr oss om helsen din! Hos oss får du mulighet til å trene i inntil to timer i uken, så lenge det passer med arbeidsoppgavene dine.
Du får rabatt på medlemskap på forskjellige treningssentre og engasjere deg i en rekke arrangementer i regi av bedriftsidrettslaget vårt PODBIL. Vi deltar på Sentrumsløpet og Holmenkollstafetten.
Vanlig arbeidstid i staten er 37,5 timer per uke og spisepause er inkludert i arbeidstiden.
Mange har mulighet til fleksibel arbeidstid. Det betyr:
- Sommertid med 7 timers arbeidsdag mellom 15. mai og 14. september. Resten av året jobber du 7,45 timers arbeidsdag.
- Mulighet for avspasering hvis du jobber mer enn vanlig arbeidstid. Dette er i tillegg til ferie. Du kan avspasere inntil 24 dager i løpet av året, hvis du har jobbet flere timer enn du skal.
Mange har mulighet til å jobbe hjemmefra noen dager i uken.
Som ansatt i PIT blir du medlem i SPK. Som medlem hos SPK vil du få en god alderspensjon når du pensjonerer deg. Tjenestepensjon fra Statens pensjonskasse kommer i tillegg til alderspensjonen fra folketrygden (NAV).
Får du redusert inntektsevnen din på grunn av sykdom eller skade, kan du ha rett til uførepensjon fra oss. Yrkesskadeforsikringen vår gir erstatning for tapt arbeidsinntekt ved yrkesskade og yrkessykdom.
Etterlattepensjon er en ytelse din ektefelle, registrert partner eller dine barn kan ha rett til når du dør. Etterlattepensjonen skal dekke noe av inntektstapet familien får.
Avtalefestet pensjon (AFP) er en førtidspensjonsordning for deg som ønsker å gå av med pensjon helt eller delvis når du er mellom 62 og 67 år. Som medlem i SPK kan du også få gunstig boliglån der boliglånsrenten i gjennomsnitt er under markedsrenten.
Du får mobil, maskin, og eventuell annet utstyr du trenger i jobben.
Noen av våre sosiale aktiviteter er:
- Hackingteamet Abyss
- Capture the flag (CTF)
- Ung i PIT som finner på ulike aktiviteter sammen
- Brettspillgrupper
- Gaming
- Oslo politiorkester og kor
- Husbandet Seksjon for god stemning
Vi har en velferdsgruppe som du kan søke midler hos hvis du har ideer til nye aktiviteter du kan ta kollegaer med på.
På hovedkontoret på Majorstuen i Oslo kan du parkere sykkelen din i en låst garasje og bruke garderobene.
Vi vil lære av deg
Vi møtes så ofte vi kan for å dele kunnskap og lære av hverandre.
PIT Zone digi er et fagseminar om teknologi i politiet. Vi rigger til med lyntaler og foredag over flere dager. Hver måned møtes vi til Twist. Her deler vi alt fra korte demoer til feil vi har lært av.
Hver fredag samles teknologene i politiet digitalt til Tech Community og Tech Open Space. Tech Community er et felles samlingssted for feedback til team og en arena for delingskultur. I Tech Open Space er det ingen agenda. Her diskuterer vi åpent og stiller spørsmål til hverandre.
Gjennom nettverkene våre, som Security Champions og Frontend Champions, kan du delta på hackathons og fagtreff.
Dette lurer du kanskje på?
Vi er over 750 medarbeidere.
Universum kårer årlig landets mest attraktive arbeidsgivere. For 2024 er politiet på fjerdeplass på listen over landets mest attraktive IT-arbeidsgivere for yrkesaktive – og dermed best i offentlig sektor.
Vi er ett politi, med mange ulike oppgaver. Derfor er vi organisert i distrikter, særorgan og enheter, som alle har sine ansvarsområder. Politiets IT-enhet er politiets egen IT-organisasjon og er plassert under Politidirektoratet.
Politiets IT-enhet er en matriseorganisasjon. Vi jobber tverrfaglig i autonome team. Det er forskjell på hvor en medarbeider er ansatt (avdeling/seksjon) og hvor medarbeideren utfører jobben sin (leveranseområder).
Medarbeidere jobber i leveranseteam i Politiets IT-enhet, produktteam i produktområdet Fra Hendelse til avgjort sak og prosjekter i strategisk utviklingsportefølje.
Se organisasjonskartet vårt (PDF)
I Politiets IT-enhet har vi mange ulike fagmiljøer som sikkerhet, design, utvikling, data og drift.
Vi bruker generelt Java og Kotlin backend, men også andre teknologier som for eksempel .NET, Go, Terraform, Python, Kubernetes og Docker. I frontend bruker vi React og Typescript, men også Next.js og Angular.
Vi oppfordrer alle team og faggrupper til å se på nye teknologier, vurdere hva som gir mest verdi, og i felleskap drive teknologiutviklingen.
Som nyutdannet får du tett oppfølging og en trygg start hos oss. Vi ønsker å lære av deg og er nysgjerrig på dine perspektiver. Hos oss er det lov å feile. Det er ofte feilene vi lærer mest av.
Lytt til episoden "Jeg er mye flinkere enn det jeg tror jeg er" i podkasten DigiTalt. Her deler Thomas om tiden sin som nyutdannet hos oss.
Vårt hovedkontor er på Majorstuen i Oslo, men du finner oss også ute i politidistriktene og på vårt kontor på Jaren.
Se vår kontaktinformasjon
Møt noen av de du skal jobbe sammen med
Emma og Peder bidrar med å løse datafloken i politiet. Kristina jobber med å gjøre politiet produktorientert. Bli kjent med noen av oss.
Les portretter og nyheter